Celoštátna súťaž amatérskych fotografov AMFO 2011 spozná svojich víťazov

25.10.2011 Humenné

Humenné 24. októbra (TASR) - Organizátori celoslovenskej súťaže amatérskej fotografie pod názvom AMFO 2011 predstavia verejnosti o niekoľko dní v meste Humenné víťazné snímky jednotlivých súťažných kategórií. Súčasťou podujatia organizovaného v dňoch 28. až 30. októbra na pôde Vihorlatského múzea a Vihorlatského osvetového strediska bude okrem fotografickej vernisáže a výstavy aj vzdelávacia časť v podobe odborného seminára a tvorivej dielne.
Ako informovala Mária Mišková z Vihorlatského osvetového strediska, v Humennom budú v rámci 39. ročníka celoslovenského podujatia prezentované najlepšie fotografie z takmer tisícky zaslaných snímok zhotovených 495 autormi, ktoré sa úspešne prebojovali až do finále cez jednotlivé krajské kolá súťaže.
\"Súťaž prebiehala v troch vekových skupinách - do 16 rokov, do 21 rokov a nad 21 rokov. Každá skupina tvorcov mohla súťažiť v troch kategóriách, a to v čiernobielej fotografii, vo farebnej fotografii a svoje práce mohli prihlásiť aj do kategórie multimediálna prezentácia,\" vysvetlila Mišková s tým, že samostatnou disciplínou boli snímky zhotovené v súvislosti s tohtoročným Európskym rokom dobrovoľníctva.
Sprievodným programom podujatia je v deň vernisáže najúspešnejších fotografií piatkový (28.10.) hodnotiaci seminár s členmi poroty a v sobotu to bude následne tvorivá fotografická dielňa v troch tematických okruhoch. Počas nadchádzajúceho víkendu odznejú zároveň odborné konzultácie, dôjde k hodnoteniu portfólií účastníkov tvorivej dielne a prezentácií nimi nafotografovaného materiálu. Vo Vihorlatskom osvetovom stredisku bude v dňoch 29. októbra až 30. novembra tohto roka umiestnený i výstavný profil členov jubilujúceho fotoklubu Reflex, a to v dňoch 29. októbra až 30. novembra tohto roka.
Výstava AMFO 2011 potrvá vo Vihorlatskom múzeu a Vihorlatskom osvetovom stredisku v Humennom do 30. novembra 2011 a v nasledujúcom roku bude mať reprízu v Národnom osvetovom centre v Bratislave, ako aj v rámci národnej súťaže vo Svitavách v Českej republike.
\"Pri príležitosti celoštátnej súťaže AMFO 2011 bude vydaný aj katalóg obsahujúci výber z ocenených a vystavených fotografií,\" doplnila Mišková. Ako dodala realizáciu blížiaceho sa podujatia na východe Slovenska finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR. Jeho vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum a organizačným garantom Vihorlatské osvetové stredisko v Humennom.
 

Vyberte región